Brza zarada na internetu
Naručite švedsku grenčicu

Za narudžbu švedske grenčice potrebno je poslati e-mail sa vašom adresom i količinom švedske grenčice koju želite kupiti, mi ćemo vam poslati paket poštom u roku od  7 dana.Švedsku grenčicu plaćate pouzećem(kod preuzimanja paketa).
Ako je u paketu više bočica, plaća se samo jedna cijena dostave.

Bočica od 500 ml: 100 kn + 30 kn dostava.

Kontakt: grencica@gmail.com

Blog
nedjelja, kolovoz 15, 2010
Švedska grenčica je mješavina bilja napravljena prema originalnoj recepturi, još iz 17 st., čuvenog švedskog liječnika, rektora medicine dr. Samsta koji je i sam uz pomoć te mješavine doživio čak 104 godine. Sastavljena je iz tridesetak ljekovitih biljaka, uključujući i venecijanski terijak, koje se nalaze u većini propisa starije Europske farmaceutske literature, a poznate su po svojoj aromatičnosti te djeluju na poboljšanje apetita i normalizaciju probave ali i kod mnogih drugih bolesti koje nas tijekom života pogađaju. Tako «Stari rukopisi» dr. Samsta u 46 točaka razjašnjavaju kako ovaj eliksir liječi svaku bolest

Švedsku je grenčicu iz zaborava izvukla austrijska travarka Maria Treben, koja je knjigom «Zdravlje iz Božje ljekarne» švedsku grenčicu učinila svjetski poznatom. Snaga ovog pripravka leži u tisućama svjedočanstava ljudi koji su je koristili i kojima je dokazano pomogla.

grencica @ 15:08 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Švedska grenčica se  koristila a i danas se koristi  kao izvanredno sredstvo u liječenju trbušnog tifusa, žutice, začepljenja crijeva, ožiljaka na licu i tijelu. Također, ona  je izvanredno sredstvo u otklanjanju jakih glavobolja ( stavljaju se obloge na vrat i čelo u trajanju od nekoliko dana), sinusa i teške upale pluća, zatim zgrčenosti i deformacija ruku i nogu , problema sa bubrezima koji su teško stradali; oteklina, podliva koji su nastali od udara ili uboda od insekata.
U knjizi se navodi da se mogu otkloniti problemi nagluhosti, upale moždane opne, padavice, povrede glave, mucanja, smetnje u govoru, odlepljivanja mrežnjače. Osim toga, podstiče rad želuca, žuči i crijeva; kod iscrpljenosti i omamljenosti, raznih prehlada, kad vlada gripa, raznih bolova, bubrežnih napada, uganuća i sl.
Švedska grenčica uspješno rješava sve tegobe nastale zbog gušterače, akutnog gastritisa, šećerne bolesti. Također, nestaju madeži, bradavice ,pjege, kurje oči i hemoroidi. Pročišćava krv i pospješuje cirkulaciju, glavobolje, oboljenja želuca, žuči, jetre, bubrega, trombozu i upalu vena, lijenost crijeva, vrtoglavice, oduzetost, čak i oboljenja od raka, srčane astme itd.

Upute na koji način možete izlječiti koju bolest možete naći u knjizi Marie Treben "Zdravlje iz božje ljekarne".

grencica @ 15:07 |Komentiraj | Komentari: 0
U Hrvatskoj švedsku grenčicu možete kupiti u nekim ljekarnama, ali često su to švedske grenčice sa samo dvadeset ili manje trava,a bočice od 250 ml koštaju i više od 150 kuna.

Ovdje možete naručiti najkvalitetniju švedsku grenčicu sa  trideset i dvije trave.

Bočica od 500 ml košta 100 kn + 30 kn dostava.

Potrebno je poslati e-mail sa vašom adresom i količinom švedske grenčice koju želite kupiti,mi ćemo vam poslati paket poštom u roku od 7 dana.Švedsku grenčicu plačate pouzećem(kod preuzimanja paketa).
grencica @ 15:06 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
E-mail: grencica@gmail.com

grencica @ 15:05 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 14, 2010
Maria Treben iz knjige „Zdravlje iz Božje ljekarne“

1. Ako je češće mirišemo ili udišemo, vlažimo tjeme, stavljamo na glavu navlaženu krpu , otklanja bol i vrtoglavicu, jača pamćenje i mozak.

2. Pomaže kod mutnih očiju, otklanja crvenilo i sve bolove, čak i kad su oči upaljene, mutne i nejasne. Nestaju i pjege i siva mrena ako pravovremeno navlažimo kuteve očiju ili stavimo vlažnu krpu preko zatvorenih očiju.

3. Kožice i osipe svih vrsta, kao i kraste u nosu ili na bilo kojem drugom mjestu tijela možemo izlječiti ako ih često i dobro navlažimo kapljicama.

4. Kod zubobolje uzmemo jednu punu žlicu eliksira s malo vode te tu tekućinu držimo neko vrijeme u ustima ili bolni zub namažemo krpom. Bol prestaje i gnjiljenje slabi.

5. Prištiće na jeziku ili ostale povrede upornim vlaženjem s eliksirom ćemo u kratkom roku izliječiti.

6. Ako nam je grlo upaljeno ili bolesno, tako da hranu i piće možemo teško gutati, uzimamo kapljice ujutro, u podne i navečer, polako ih pijemo i one izvlače temperaturu i liječe ždrijelo.

7. Ako imamo grčeve u želucu, uzimamo kod napada jednu punu žlicu eliksira.

8. Kod grčeva uzmemo tri pune velike žlice eliksira i polagano jednu za drugom popijemo, uskoro ćemo osjetiti olakšanje.

9. Kapljice rastjeruju vjetrove u tijelu i hlade jetru, otklanjaju sve želučane tegobe i one u trbuhu, te pomažu kod zatvora stolice.

10. Odlično su sredsto za želudac, kad on slabo probavlja i ne zadržava hranu.

11. Također pomažu kod bolova žuči. Ako svakodnevno ujutru i navečer uzmemo po jednu punu žlicu kapljica, a preko noći stavljamo obloge s njima svi će bolovi nestati.

12. Kod vodene bolesti šest tjedana uzastopce uzimamo ujutro i navečer po jednu punu žlicu eliksira u bijelom vinu.

13. Kod bolova i šumova u ušima s eliksirom navlažimo komadić vate i stavimo ga u uho.Jako dobro pomaže i čak vraća izgubljeni sluh.

14. Ako žena ima bolove u maternici , tri dana uzastopce dajemo joj ujutru punu žlicu eliksira u crvenom vinu, nakon pola sata treba prošetati. Zatim može doručkovati, ali ne mlijeko. Eliksir ne uzimamo s mlijekom !

15. Ako posljednjih 14 dana trudnoće uzmete ujutro i navečer po jednu žlicu eliksira, pospješit ćete porođaj. Kako bi se što lakše riješila posteljice rodilji dajemo svaka dva sata punu žlicu „gorčice“tako dugo dok posteljica ne izađe bez porođajnih bolova.

16. Ako se poslije poroda kod dojenja pojave upale stavljanjem obloga s „gorčicom“ brzo će nestati.

17. Djeci pospješuje izbijanje vodenih kozica. Njima dajemo eliksir ovisno o dobi, razrijeđen s vodom. Kad se kozice počmu sušiti, češće ih vlažimo s eliksirom pa ožiiljci neće ostati.

18. Djeci i odraslima koristi protiv glista, čak i trakavice, djeci je moramo davati ovisno o dobi.Na pupak zavežemo navlaženu krpu i pazimo da bude uvijek vlažna.

19. Kod žutice će sve tegobe brzo nestati, ako tri puta dnevno uzimamo po jednu veliku žlicu eliksira, a na otečenu jetru stavljamo obloge.

20. Otvara sve hemeroide, liječi bubrege, pomaže da tekućina izađe iz tijela bez dodatnih kura, otklanja depresiju i melankoliju i regulira tek i probavu.

21. Također liječi unutarnje hemeroide, ako ih u početku češće kvasimo, te ih uzimanjem eliksira omekšamo, naročito je djelotvorno ako to činimo prije spavanja. S vanjske strane valja staviti natopljen komad vate . Pomaže da oteče suvišna krv i smanjuje pečenje.

22. Ako je netko u nesvijesti, ustreba li otvorimo mu usta, ulijemo mu veliku žlicu eliksira i bolesnik će doći k sebi.

23. To sredstvo otklanja bolove kod šklopaca (grčeva) ako ga uzimamo, tako da oni s vremena prestanu.

24. Kod plućne tuberkuloze uzimamo eliksir ujutro natašte, a kura mora trajati šest tjedana.

25. Ako žena izgubi mjesečnicu ili ako je ona prejaka, neka uzima eliksir tri dana i to neka ponovi dvadeset puta. Ako je mjesečnica bila preobilna , smirit će se, ako je izostala uspostavi se.

26. To sredstvo pomaže i kod bijelog pranja.

27. Ako nekoga muči padavica (epilepsija) valja mu eliksir odmah dati. Bolesnik mora tada uzimati isključivo to sredstvo, jer ono jača napadnuti živčani sustav kao i tijelo i čuva nas od svih bolesti.

28. Liječi oduzetost, otklanja vrtoglavicu i mučninu.

29. Liječi također vodene kozice i crveni vjetar.

30. Ako netko ima groznicu, vrućicu ili tresavicu i potpuno je slab, dajemo mu jednu veliku žlicu eliksira i bolesnik će, ako ne korisi druga sredstva, ubrzo će doći k sebi, puls će se smirivati, pa iako je vrućica jako visoka, bolesnik će se uskoro osjećati bolje.

31. Eliksir liječi i rak, stare vodene kozice i bradavice, te raspucane ruke. Ako je rana stara i gnojna ili ako je na njoj izraslo divlje meso, valja sve dobro isprati bijelim vinom, a zatim staviti na to krpu nakvašenu s eliksirom. Kapljice otklanjaju otekline i bojove kao i divlje meso i rana počinje zarastati.

32. Bez opasnosti liječi sve rane,bilo posjekotine ili ogrebotine, ako je češće kvasimo s eliksirom. Uzmemo krpu namočimo je u eliksir i s nome prekrijemo rane. Kroz kratko vrijeme bol nestane, sprečava nastanak infekcije i gnojenja, te liječi također stare prostrijelne rane. Ako su u tkivu rupe, ubrizgamo eliksir u ranu, koju prije toga ne moramo obavezno očistiti. Redovitim stavljanjem obloga natopljenih kapima doći će ubrzo do ozdravljenja.

33. Otklanja sve ožiljke, i kad su jako zastarjeli, brazgotine i posjekotine,ako ih natopimo kapima 40 puta. Iza svih rana izlječenih tim kapljicama ne ostaju ožiljci.

34. Iz temelja liječi i sve fistule, i kad se čini da su neizlječive: povreda može biti neograničeno stara.

35. Liječi sve povrede uslijed opekotina bile one uzrokovane vatrom,vrelom vodom ili mašću, ako ih ustrajno kvasimo s eliksirom. Sprečava nastajanje mjehurića, izvlači vrućicu,liječi čak u potpunosti i gnojne mjehure.

36. Djeluje protiv oteklina i masnica bez obzira na to od koje vrste udaraca potječu.

37. Ako netko nema apetita, eliksir će mu ga vratiti.

38. Kod jake slabokrvnosti, eliksir vraća izgubljenu boju,ako ga jedno vrijeme uzimamo svako jutro. Čisti krv i stvara novu,te pospješuje cirkulaciju.

39. Reumatski bolovi u zglobovima nestaju ako eliksir uzimamo ujutru i navečer i ako na bolna mjesta stavljamo krpu natopljenu s eliksirom.

40. Liječi ozebline na rukama i stopalime, čak i ako su nastale otvorene rane. Ako je to moguće što češće, posebno tijekom noći na ta mjesta stavljamo nakvašenu krpu.

41. Na kurje oči stavljamo s eliksirom natopljen komadić vate i vodimo brigu o tome da vata na bolnom mjestu uvijek bude vlažna. Nakon tri dana kurje oči otpadnu ili ih bez bolova možemo odstraniti.

42. Liječi i ugrize bijesnih pasa i ostalih životinja, ako kapljice popijemo liječe i uništavaju sve otrove. Na rane stavljamo vlažnu krpu.

43. Kod kuge i drugih zaraznih bolesti je dobro da ih uzimamo više puta na dan, jer liječe kožne čireve i otekline čak i ako su već zahvatili i vrat.

44. Tko po noći ne može dobro spavati neka uzme eliksir prije spavanja. Kod nesanice izazvane nervozom stavimo na srce krpu natopljenu s razrijeđenim eliksirom.

45. Pijanog čovjeka s dvije žlice tog eliksira možemo u hipu otrijezniti.

46. Tko svaki dan ujutru i navečer uzima taj eliksir, ne treba nikakve druge lijekove jer on krijepi tijelo, jača živce i krv, sprečava drhtanje ruku i nogu. Ukratko djeluje protiv svih bolesti. Tijelo ostaje čvrsto, lice mladoliko i lijepo.

grencica @ 17:46 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, kolovoz 8, 2010
HrenPrisutan je u svim zemljama svijeta. Korijen hrena upotrebljava se samo u svježem stanju. Ljekovitost: Hren je jedan od najzdravijih začina i šteta je što se malo koristi. djeluje povoljno na obnavljanje oštećenih bakterija( disbakterija9 i pomaže kod poremećaja u radu gušterače. Posebno se preporučuje kao začin za oboljele od šećerne bolesti, a ujedno je za njih i ljekovit. Ako ga koristimo umjereno, ali redovno, pomaže pri savladavanju proljetnog umora, kada nedostaje vitamina C. Ima jako antibiotičko djelovanje, nalik penicilinu. Zbog toga tinktura od hrena djeluje na rane koje slabo zacjeluju, posebno kada iz njih izrasta divlje meso; ne samo da trenutno ublažava bol, već i liječi. Hren i svježi začini na bazi hrena otklanjaju asmatične tegobe i jak kašalj i stvaranje sluzi u bronhijama, odnosno plućima. Ako se uzima sa medom ili šećerom, djeluje na rastvaranje sluzi i ublažava kašalj. pomaže kod katara, asmatičnih stanja, kašlja tuberkolznih bolesnika. Ubrzava izlučivanje urina, a pošto uništava bakterije, dezinficira cjelokupni mokračni sistem (bubrezi, bešika, polni organi). Međutim, ne smiju se odjednom koristiti velike količine, jer uslijed nadražaja bubrega može da izazove krvarenje. Svježe iscijeđen sok hrena pomaže u uništavanju koli bakterije. uzimanje malih količina hrena, i to 15-20 kapi tri puta dnevno između glavnih obroka, veoma je dobar lijekkod upale debelog crijeva i svih crijevnih oboljenja koja zbog lošeg varenja pružaju dobru podlogu koli bacilima. Time se ujedno otklanjaju popratne pojave kao što je nadimanje, tromost crijeva i prolivi. Oblog od kaše svježe naribanog hrena stavljen na zatiljak liječi glavobolju. Kašasti oblog stavljen na odgovarajuće dijelove tijela, otklanja nervne bolove, išijas, neuralgične bolove nogu, koljena, leđa i ramena, kao i bolne teškoće sa želucem i čirom na želucu. kašasti oblog se ostavi sve dok na prekrivenom dijelu kože ne nastupi peckanje. Poslije toga se crvenilo kože premaže kremom koja smanjuje pečenje i pomaže kod epitalizacije kože...

grencica @ 20:02 |Komentiraj | Komentari: 0
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi
 
Index.hr
Nema zapisa.